2010 2020

Η Καβάλα απο το 2010 εως το 2020

Η Καβάλα σήμερα

Η πόλη της Καβάλας είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του ομώνυμου νομού. Το λιμάνι της Καβάλας είναι από τα σημαντικότερα της χώρας με αξιόλογη εμπορική και τουριστική κίνηση. Η σύγχρονη πόλη της Καβάλας, με τις γραφικές συνοικίες, είναι αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σ’ ένα λόφο, και συγκεντρώνει πολλά σημαντικά αξιοθέατα.

Τα πολυάριθμα ιστορικά της μνημεία μαρτυρούν την πολυκύμαντη ιστορία της. Ένας περίπατος στους πλακόστρωτους δρόμους της Παλιάς Πόλης, θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν και την πλούσια ιστορία του τόπου. Στην κορυφή του λόφου δεσπόζει το βενετικό φρούριο που χαρίζει μία μαγευτική θέα. Επισκεφθείτε το τέμενος του Ιμαρέτ, που χτίστηκε το 1817 από τον Μεχμέτ Αλή, και αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό μουσουλμανικό τέμενος της Ελλάδας. Επισκεφθείτε επίσης το σπίτι του Μεχμέτ Αλή, μπροστά από το οποίο, στο κέντρο της πλατείας της Παναγίας, υπάρχει χάλκινος ανδριάντας του. Το παλιό θολωτό υδραγωγείο του 16ου αιώνα, οι Καμάρες, αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο ιστορικό μνημείο.

Στην υπόλοιπη πόλη, μπορείτε να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε τις παλιές καπναποθήκες, το Μνημείο Ηρώων στον καταπράσινο δημοτικό κήπο, τη Μεγάλη Λέσχη, το γραφικό λιμάνι και τα παραδοσιακά μικρομάγαζα. Την πόλη  επίσης κοσμούν πολλές εκκλησίες με εκπληκτικές αγιογραφίες. Τέτοιες είναι ο Άγιος Παύλος, ο Προφήτης Ηλίας, ο Άγιος Σίλας, καθώς και η Μονή Λαζαριστών. Η Καβάλα διαθέτει επίσης Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Βορειοανατολικά της Καβάλας, χτισμένη στους πρόποδες του Παγγαίου, η Ελευθερούπολη, διατηρεί την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Εδώ, επισκεφθείτε τις στοές των αρχαίων μεταλλείων, το Δασικό χωριό Παγγαίου και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1972.

Η Νέα Πέραμος είναι ένα τουριστικό χωριό, όπου εκτός από τις εκτεταμένες παραλίες, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ακρόπολη και τα ερείπια της αρχαίας Οισύμης, και τις εκκλησίες των Ταξιαρχών και του Αγίου Αθανασίου.

Η Χρυσούπολη βρίσκεται στο κέντρο της πεδιάδας του Νέστου. Εδώ υπάρχει το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους δάσος του ποταμού Νέστου, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, και η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, κτίσμα του 1884.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων είναι ο σημαντικότερος στην Ανατολική Μακεδονία. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αρχαιολογικό μουσείο, παλαιολιθικό οικισμό, αρχαίο θέατρο, ακρόπολη, τμήμα της αρχαίας αγοράς, ιερό αιγυπτιακών θεοτήτων και τη φυλακή του Αποστόλου Παύλου.

Η Καβάλα διαθέτει μία ποικιλία από παραλίες με καταγάλανα νερά, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο, τη θάλασσα και να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ. Οι πιο γνωστές είναι: Περιγιάλι, Ραψάνη, Καλαμίτσα, Μπάτης, Τόσκα, Παλιό, Ηρακλείτσα. Πολλές από αυτές έχουν βραβευτεί με γαλάζιες σημαίες.

Για τους λάτρεις της ορεινής ομορφιάς, το όρος Παγγαίο προσφέρεται για εξερευνήσεις αλλά και χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό του κέντρο.

Η Καβάλα είναι ένας τόπος που τα έχει όλα. Από εκτεταμένες παραλίες και μαγευτικά ποτάμια μέχρι επιβλητικούς ορεινούς όγκους και απέραντα δάση. Η πολυμορφία του τοπίου, ο αρμονικός συνδυασμός του σύγχρονου με το παλιό και τα ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία της δίνουν μία ιδιαίτερη αξία και ομορφιά. Επισκεφθείτε την και ζήστε μοναδικές εμπειρίες.

It’s all about design

This well established Property Agent in Paris blew their competition out of the water with this beautifully designed property portfolio site. Obsessive attention to detail and a mobile first approach resulted in a site with a sophisticated light-box feature that adapts seamlessly to phone, tablet and desktop.

Image Caption